Ruwbouw

Ruwbouw is de staat waarin een bouwwerk zich bevindt voordat de afbouwfase begint. Bij een woning of gebouw betekend dit meestal dat in de ruwbouwfase onder meer de fundering, muren, vloeren en het dak aangebracht worden. De ruwbouw is de belangrijkste fase in het bouwen van een nieuw huis. Ruwbouw is één van de belangrijkste kostenposten waar u rekening mee dient te houden bij het laten bouwen van een huis.

Ruwbouw

Fundering, elektriciteit- en wateraansluiting

De woning moet aangesloten worden op de dichtstbijzijnde riolering, wanneer er geen riolering in de buurt is moet het afvalwater gezuiverd worden voordat het geloosd wordt. Dan wordt de fundering gelegd, de funderingen zorgen ervoor dat het gewicht van de woning gedragen en verdeeld wordt. Er zijn drie soorten fundering: strokenfundering, funderingsplaat en dieptefundering.

Ook is het noodzakelijk om zo snel mogelijk te zorgen voor water en elektriciteit. In het begin volstaat het om een werfkast te plaatsen in de buurt van de bouwgrond. Daar wordt de stroom voor het bouwen van de woning voorzien. Water kan gebruikt worden door water af te tappen van de waterleiding van de straat. Hier gebruikt men een 'zwanenhals' voor.

Aannemers voor bouw vergelijken

Wanneer u geld wilt besparen op een aannemer voor uw ruwbouw is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Door deze te vergelijken in prijs en kwaliteit kunt u veel geld besparen, soms tot wel 40%! Dat kan dus behoorlijk oplopen. Vraag nu geheel vrijblijvend meerdere offertes aan van aannemers binnen uw regio!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze aannemers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde aannemers.
Omdat u van meerdere aannemers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op kosten voor een aannemer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u kiest voor een aannemer. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.