Meer woonruimte, wat zijn de opties?

Mike avatar

Mike op 19-10-2015

Als u meer ruimte in uw woning nodig heeft, zijn er 3 mogelijkheden die u kunt doen. Gaat u verhuizen, verbouwen of een hele nieuwe woning laten bouwen? Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen. Maar wat is de beste optie in uw geval? Als u zichzelf de volgende vragen stelt, zal de keuze een stuk gemakkelijker zijn.

Meer woonruimte

Waarom wilt u iets veranderen?

De reden om iets aan te passen geeft misschien wel het beste antwoord op de vraag of u moet verbouwen of verhuizen. Heeft u meer werkruimte nodig of komt er gezinsuitbreiding? Mits u een extra kamer over heeft, denk aan bijvoorbeeld een zolder, is verbouwen de beste optie.

Maar heeft u meerdere kamers extra nodig of wilt u graag bij een school in de buurt wonen voor uw kinderen, dan is verhuizen wellicht een betere keuze. Dit omdat er ook genoeg woningen zijn waar uitbouw niet mogelijk is.

Wat is uw budget?

Een ander belangrijk aspect is het budget wat u ter beschikking heeft. Het aanschaffen van een woning ligt namelijk niet altijd tot de mogelijkheden. Het verbouwen is financieel namelijk een stuk voordeliger en kan u net zo veel ruimte bieden als verhuizen.

Toe aan een andere woning?

Toch kan het ook voorkomen dat u een nieuwe stap wilt maken, en een nieuwe woning past daar perfect bij. Ook als u heel veel aan uw huidige woning wilt aanpassen is het wellicht een beter idee om toch te gaan verhuizen. Maar als u een nieuwe woning wilt kunt u er ook een laten bouwen. Zeker als er aan een bestaande woning teveel moet worden verbouwd. Zeker als u een mooie locatie heeft gevonden is een nieuwe woning naar wens laten bouwen een zeer aantrekkelijke optie.

Bouw of verbouw plannen? Schakel een aannemer in!

Als u van plan bent een nieuwe woning te laten bouwen, of juist uw huidige woning flink wilt verbouwen, is het aan te raden om een aannemer te raadplegen. Deze kan u helpen om de aanpassingen in goede banen te leiden en problemen tijdens het verbouwen te voorkomen. Vergelijk dan wel meerdere aannemers met elkaar middels offertes, aangezien de prijzen onderling flink kunnen verschillen. De offertes zijn gratis en vrijblijvend aan te vragen en zorgen ervoor dat u aanzienlijk kunt besparen op de diensten van een aannemer. Wacht daarom niet langer en vraag offertes aan voor een aannemer.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!