Kies voor een energiebewuste aannemer

Mike avatar

Mike op 06-01-2016

Het duurzaam bouwen en verbouwen wordt steeds populairder. Dit komt doordat er hiermee veel vaste kosten worden verlaagd. Een energiebewuste aannemer kan er nog een schepje bovenop doen. Hoe dat kan? Dat leest u in dit artikel.

Duurzame aannemer

Wat doet een energiezuinige aannemer?

Een energiezuinige aannemer werkt zoveel als mogelijk met duurzame bouwmaterialen. Deze materialen moeten de woning zo goed mogelijk isoleren. Daarnaast moet ook het verwerken van bouwafval ook op een milieubewuste manier gebeuren. Ook het transport van de materialen is bij deze aannemers tot een minimum beperkt.

Waarom is een duurzame aannemer goed voor u?

Maar waar is het voordeel voor u als u kiest voor een energiebewuste aannemer? Dat komt tevoorschijn als we kijken naar het financiële aspect. Duurzaam bouwen zorgt voor een lagere energierekening waardoor u in de loop der jaren honderden euro's bespaart. Daarnaast wordt uw woning ook meer waard aangezien woningen met betere energieprestaties meer opleveren.

Vergelijk duurzame aannemers met elkaar

Een duurzame aannemer kunt u herkennen door te controleren of er met FSC-hout gewerkt wordt. Ook is er een ''energiebewuste aannemer" label in het leven geroepen door de Bouwunie. Hiermee kunt u direct zien welke aannemer echt duurzaam te werk gaat.

Daarnaast kunnen aannemers vele verschillende prijzen hanteren. Daarom is het aan te raden om meerdere aannemers te vergelijken met het aanvragen van offertes. Dit is volledig gratis en vrijblijvend waardoor u in het voortraject al kunt besparen op de verbouwing van uw woning.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!