Erkenning aannemer, is dit belangrijk?

Mike avatar

Mike op 12-12-2014

Wanneer u van plan bent om een aannemer in te schakelen, is het dan belangrijk om te letten op of de aannemer erkend is? Wat houdt de erkenning eigenlijk in en waarom zou deze belangrijk zijn? We bespreken het hieronder.

Erkenning aannemer

Aannemers met een erkenning zijn erkend in technische bekwaamheid

De erkenning is eigenlijk een kwaliteitslabel. De aannemers worden hiervoor onderzocht en gecontroleerd aan de hand van een aantal criteria van technische bekwaamheid, maar worden daarnaast ook gecontroleerd op hun financiële capaciteit. Zo betracht de erkenning de nodige waarborg te bieden voor goede uitvoering van de werkzaamheden van de aannemer.

De erkenning als aannemer is zeker belangrijk. Het is namelijk zo dat verschillende voorschriften het toekennen van fiscale voordelen (zoals bijvoorbeeld belastingvermindering voor uitgaven aan energiebesparing) of andere premies afhankelijk maken van de voorwaarde een beroep te doen op een erkende en geregistreerde aannemer.
 

Erkende aannemers vergelijken

Naast dat u voor bepaalde aannemer werken kunt genieten van fiscale voordelen en premies, is het ook voordelig om meerdere offertes aan te vragen van verschillend erkende aannemers. U kunt deze offertes zo namelijk goed met elkaar vergelijken op prijs en kwaliteit en zo kiezen voor de aannemer die het beste aansluit op uw wensen. Door onderstaand uw postcode in te vullen, kunt u geheel gratis meerdere offertes aanvragen van erkende aannemers uit uw regio en zo besparen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!