Aansprakelijkheidsverzekering niet goed ontvangen

Mike avatar

Mike op 23-11-2015

Aannemers zijn niet blij met de verplichte aansprakelijkheidsverzekering die werd aangekondigd. Volgens de Confederatie Bouw is dit een regeling waar de consument niet op zicht te wachten. Er wordt gevreesd dat het vooral een dure maatregel zou zijn.

Aansprakelijkheidsverzekering aannemer

Extra kosten voor de consument

De regeling zou ervoor zorgen dat de bouwkosten voor de consument met 5% zullen stijgen en dat de bouwprojecten vertraging zullen oplopen. De Confederatie bouw stelt dat de bouwbedrijven op kosten worden gejaagd en dat is, gezien de economische situatie, niet wenselijk.

Aannemers nu al 10 jaar aansprakelijk

Er wordt door de Confederatie Bouw gewezen naar de huidige regels waarbij aannemers nu al een 10 jarige aansprakelijkheid hebben voor verborgen gebreken. In die periode zullen de gebreken ook hersteld moeten worden. Door de nieuwe regeling vreest de confederatie dat deze gebreken niet meer worden hersteld, maar worden doorverwezen naar de verzekering.

Wat kunt u doen tegen gebreken?

Het is van belang dat u zich goed inleest in de regels en wetten als u van plan bent een aannemer in te schakelen. Mocht u meer willen weten over de aansprakelijkheid bij gebreken of hoe u zich het best kunt indekken tegen gebreken? Raadpleeg dan een betrouwbare aannemer en ga met hun in gesprek over dit onderwerp. Door een gesprek aan te gaan zal het voor u en uw aannemer duidelijk zijn wie welke verantwoordelijkheden heeft en waar u terecht kunt bij gebreken.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!