Aannemer

Een aannemer is een zelfstandig ondernemer, de taak van een aannemer is om datgene uit te voeren dat een architect heeft ontworpen. Een aannemer is verantwoordelijk voor de gehele bouw, verbouwing, aan- of uitbouw of renovatie van een woning of gebouw.

Aannemer
Aannemers krijgen hun opdrachten via de eigenaar of via de architect. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door een aanbesteding of op uitnodiging. Het kan ook zo zijn dat een aannemer volledig vanaf de bouwtekening begint. Het woord 'aannemer' geeft dan exact weer wat hij doet, namelijk het aannemen van werk en personeel.

Aannemer gezocht

Wanneer u gaat verbouwen, bouwen of renoveren komt u er achter dat er ontzettend veel bij komt kijken. Een goede aannemer is daarom erg belangrijk. Wanneer u een woning koopt vanuit een catalogus wordt de aannemer gekozen door de aanbieder van deze woning.

Bij het aannemen van een aannemer wordt altijd een contract afgesloten, op deze manier is eenvoudig vastgelegd hoe lang de bouw gaat duren en wat de kosten zijn. Alle financiële en overige afspraken komen hierin te staan. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

Een aannemer neemt bijna altijd onderaannemers in dienst, dit zijn mensen die zich gespecialiseerd hebben in één bepaald vakgebied, denk hierbij aan een stukadoor of schilder. Wat er ook gebeurd, de aannemer blijft altijd verantwoordelijk en aansprakelijk voor het eindresultaat. Neemt u als opdrachtgever zelf derden in dienst, dan bent u natuurlijk aansprakelijk. Tijdens de bouw, verbouw of renovatie draagt de aannemer het volledige risico. Bij oplevering draagt u als koper het volledige risico. Ook kan hij u helpen met het aanvragen van een renovatiepremie.

Is een aannemer verplicht?

Het antwoord hierop is: nee, een aannemer is niet verplicht. Wel is het heel verstandig deze wel aan te nemen. Er komt heel wat kijken bij de bouw van een woning of pand en een aannemer beschikt over de juiste vakbekwaamheid om het bouwen, verbouwen of renoveren van A tot Z juist uit te voeren. Een aannemer kost geld, maar dat betekent niet dat u uiteindelijk ook duurder uit bent. Dus: een aannemer is niet verplicht, wel aan te raden!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze aannemers bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde aannemers.
Omdat u van meerdere aannemers (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op kosten voor een aannemer!
Jazeker! U beslist natuurlijk altijd zelf of u kiest voor een aannemer. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.